+36-1/461-8030 revol@revolution.hu

NAV tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önt a NAV által kiküldött „Tájékoztatás online számlaadat-szolgáltatásról” dokumentummal kapcsolatban.

A NAV szerver leállások következtében tapasztalható, hogy a Revolution Iroda++ program nem tudja továbbítani a számla adatokat a NAV szervere felé.

Ebben az esetben figyelmeztető üzeneteket küld a Revolution Iroda ++ az ügyfelek felé, például, hogy időtúllépés miatt megszakadt a kapcsolat. A program jelenlegi verziójában nincs olyan funkció, mely segítségével a számlákat hiba esetén újra lehetne küldeni a NAV felé.

A következő módon lehet orvosolni a problémát. Kérem lépjen be a NAV felületére, ahol a számlát technikailag érvényteleníteni kell. Ezután a NAV oldalon az érvénytelenített számlát manuálisan fel kell rögzíteni. A számla rögzítése után a programban van lehetőség a manuális feladás jelölésére. Az online feladási ablakban a kiválasztott számlák státuszát F6 gomb segítségével lehet módosítani.( „Manuálisan rögzített a NAV rendszerében” )

A fenti eset megoldása érdekében tervezzük a programot kiegészíteni egy új funkcióval. A módosítás segítségével a programból manuálisan indítva újra fel lehet majd adni a problémás számlákat. A funkció kiadásának időpontjáról még nincs konkrét információnk. Természetesen a fejleményekről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket.

Köszönjük a megértését,
Revolution Support.