+36-1/461-8030 revol@revolution.hu

Image

Agrárkereskedelem -
Microsoft Dynamics NAV alapokon

A Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer
kiegészítő, iparági megoldása

Microsoft Dynamics NAV
agráripari vállalatoknak

Agrárkereskedelmi és agrárintegrátor vállalatok speciális folyamatainak támogatására, a pontos, aktuális és átlátható elszámolás érdekében készített kiegészítő modult a REVOLUTION Software a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez.

 

Iparági funkciók, egyedi megoldások

A mezőgazdaság számos ponton egyedi, sajátos módon működik, melyet a sztenderd vállalatirányítási (ERP) rendszerek nem képesek kezelni. Ilyen például, hogy a hosszú termelési ciklus miatt a termelők jelentős mértékben támaszkodnak bankhitelekre, melyeket nyilván kell tartani, az input anyagok felhasználása nehezen tervezhető előre, elszámolásuk pedig utólag, a termeltetési fedezet figyelembevételével történik,vagy például a közraktározás, a közraktárjegyek kezelése.

A rendszer előnyeit nem csak a bevezető vállalatok, hanem a velük kapcsolatban álló több száz őstermelő és termelő vállalkozás is élvezheti a pontosabban követhető árumozgás, naprakész kimutatások, csökkenő adminisztrációs teher révén.

 

Hogyan segíti napi munkáját az agrárkereskedelmi megoldás?

Törzsadatok

A mezőgazdasági megoldás alkalmazkodik a mai agrárcégek gyakorlatához (például a mezőgazdasági CRM „cikk” helyett „termény”, „növény kultúrát” tartalmaz).

Vények kezelése

A modul megfelelő nyomtató alkalmazása mellett támogatja a termékforgalmi kategóriák alapján meghatározott vény nyomtatását.

Termelései fedezet kezelés

Ha a vállalat a termelők egy részének termeltetési (input anyag-vásárlási) fedezetet biztosít, annak legfontosabb adatait rögzíteni, illetve a fedezet felhasználását követni tudja. 

Fuvarszervezés

Lehetővé teszi egy központi felületen keresztül az eladási/beszerzési/átadási rendelés tételek időrendi áttekintését, és támogatja az avizálást (fuvarok egyeztetését), komissiózást, valamint a bizonylatok összevont kezelését.

Bértárolás

A modul a bértárolást a partnerek által bértárolásba behozott termények speciális kezelésével és külön statisztikákkal valósítja meg. A készletek egyértelmű elkülönítése érdekében a bértárolt készleteket a modul elkülönítetten kezeli. A bértárolt készlet nem a vállalat tulajdonában van, kezelését, mint saját telephelyen tárolt idegen készletet valósítja meg a rendszer.

Terménykereskedelem

Kezeli a termeléshez szükséges input anyagok, azaz például a vetőmagok, vegyszerek vásárlását és eladását, az előírt különleges nyilvántartások kezelését. Számtalan statisztikai nézetet, elemzési lehetőséget biztosít, de információt szolgáltathat például arról is, hogy az egyes permetanyagokat milyen dózisokban kell kijuttatni.

Felvásárlási szerződés/jegy

Mivel az őstermelők nem feltétlenül számlaképes vállalkozók, ezért a szállítói oldalon a számlák befogadása mellett a modul támogatja az úgynevezett felvásárlási jegyek kezelését. A modul segítségével a vállalat az őstermelők helyett állítja ki a szállítói számla bizonylatnak megfelelő felvásárlási jegyet.

Miért a Dynamics NAV agráripari megoldása?

Szezonkezelés

Szezonkezelés támogatása (szezonvég: betakarítás) beállítása növénykultúránként eltérően

Vásárlási feltételek

A REVOLUTION által fejlesztett agráripari kiegészítő megoldás a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer speciális kiegészítő modulja. A modult kizárólag a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerrel együtt lehet használni, önállóan nem.

Ügyfeleink

Image
Image
Image
Image
Image