+(36) 1/461-8030revol@revolution.hu

Agrárkereskedelmi és -integrátor rendszer

Teljes Microsoft Dynamics NAV integrációval

Agrárkereskedelmi és agrárintegrátor vállalatok speciális folyamatainak támogatására, a pontos, aktuális és átlátható elszámolás érdekében készített kiegészítő modult a rEVOLUTION Software a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez.

A mezőgazdaság számos ponton egyedi, sajátos módon működik, melyet a sztenderd vállalatirányítási (ERP) rendszerek nem képesek kezelni. Ilyen például, hogy a hosszú termelési ciklus miatt a termelők jelentős mértékben támaszkodnak bankhitelekre, melyeket nyilván kell tartani, az input anyagok felhasználása nehezen tervezhető előre, elszámolásuk pedig utólag, a termeltetési fedezet figyelembevételével történik,vagy például a közraktározás, a közraktárjegyek kezelése.

A rendszer előnyeit nem csak a bevezető vállalatok, hanem a velük kapcsolatban álló több száz őstermelő és termelő vállalkozás is élvezheti a pontosabban követhető árumozgás, naprakész kimutatások, csökkenő adminisztrációs teher révén.

Részletes információkért keresse:

 • Mészáros Tatyjána

 • Tanácsadó
 • Email
 • +36 30 413-6286

Ismerje meg agráripari megoldásunkat!

Töltse le bemutató tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva

Tájékoztató letöltése

Vélemény

Purnhauser Dénes

az AVEX Zrt. vezérigazgatója

"Ha nem vezettük volna be a Dynamics NAV integrált vállalatirányítási rendszert, akkor elsüllyedtünk volna, mert nem tudtunk volna felnézni a víz tetejére, hogy eldöntsük: merre kormányozzuk a hajót. A vezetők és a munkatársak információ-ellátottsága óriásit növekedett."

 

Ismerje meg a funkciókat!

Törzsadatok
TÖRZSADATOK

A mezőgazdasági megoldás alkalmazkodik a mai agrárcégek gyakorlatához (például a mezőgazdasági CRM „cikk” helyett „termény”, „növény kultúrát” tartalmaz).

Fuvarszervezés támogatása
FUVARSZERVEZÉS TÁMOGATÁSA

Lehetővé teszi egy központi felületen keresztül az eladási/beszerzési/átadási rendelés tételek időrendi áttekintését, és támogatja az avizálást (fuvarok egyeztetését), komissiózást, valamint a bizonylatok összevont kezelését.

Termeltetési vevő csoportok
TERMELTETÉSI VEVŐ CSOPORTOK

A modul a termények esetén külön kezeli és mutatja ki a felvásárlási jegyeken beszerzett termény forgalmat.

Terménykereskedelem
TERMÉNYKERESKEDELEM

Az agrárkereskedelmi modul kezeli a termeléshez szükséges input anyagok, azaz például a vetőmagok, vegyszerek vásárlását és eladását, az előírt különleges nyilvántartások kezelését. Számtalan statisztikai nézetet, elemzési lehetőséget biztosít, de információt szolgáltathat például arról is, hogy az egyes permetanyagokat milyen dózisokban kell kijuttatni.

Termeltetési fedezet-kezelés
TERMELTETÉSI FEDEZET-KEZELÉS

Az agrárkereskedelmi modul lehetővé teszi, hogy ha a vállalat a termelők egy részének termeltetési (input anyag-vásárlási) fedezetet biztosít, annak legfontosabb adatait rögzíteni, illetve a fedezet felhasználását követni tudja. Az egyes termelők az adott vásárlási fedezet mértékéig, az adott szezonban meghatározott növénykultúrára input anyagot vásárolhatnak a fedezet meghatározott lejárati időpontjáig (ami általában a betakarítás dátuma) halasztott kiegyenlítési (fizetés/kompenzálás) kondíciók mellett. A termelők többféle fedezettel rendelkezhetnek, melyeket a modul nyilvántart és kezel. A fedezeti típusok közül a legmeghatározóbb a termeltetési szerződés.

Bértárolás
BÉRTÁROLÁS

A modul a bértárolást a partnerek által bértárolásba behozott termények speciális kezelésével és külön statisztikákkal valósítja meg. A készletek egyértelmű elkülönítése érdekében a bértárolt készleteket a modul elkülönítetten kezeli. A bértárolt készlet nem a vállalat tulajdonában van, kezelését, mint saját telephelyen tárolt idegen készletet valósítja meg a rendszer.

Felvásárlási szerződés
FELVÁSÁRLÁSI SZERZŐDÉS/JEGY

A modul támogatja a felvásárlási jegyek kezelését. Mivel az őstermelők nem feltétlenül számlaképes vállalkozók, ezért a szállítói oldalon a számlák befogadása mellett a modul támogatja az úgynevezett felvásárlási jegyek kezelését. A modul segítségével a vállalat az őstermelők helyett állítja ki a szállítói számla bizonylatnak megfelelő felvásárlási jegyet.

Vények kezelése
VÉNYEK KEZELÉSE

A modul megfelelő nyomtató alkalmazása mellett támogatja a termékforgalmi kategóriák alapján meghatározott vény nyomtatását.

Hogyan támogatja a mezőgazdasági modul az agráripar speciális folyamatait?

 • Szezonkezelés

  Szezonkezelés támogatása (szezonvég: betakarítás) beállítása növénykultúránként eltérően

 • Szerződések

  Termeltetési szerződések kezelése, terület nyilvántartás

 • Nyilvántartások

  A termeléshez szükséges input anyagok (vetőmag, vegyszer) vásárlása és eladása, ezzel kapcsolatos különleges nyilvántartások kezelése, pl. hatóanyagok, dózisok nyilvántartása

 • Felvásárlási jegy

  Felvásárlási jegyek kezelése: termény átvétele őstermelőktől nem számlával, hanem a rendszer által kiállított felvásárlási jeggyel

 • Vény nyomtatás

  Vények nyomtatása (pl. növényvédő mérnök vénye, a megfelelő engedélyszám, adagolás feltüntetésével)

 • Fuvarozás

  • Speciális raktározási és fuvarozási információk kezelése
  • fuvaroztatási tevékenység rugalmas nyomon követése

Ismerje meg agráripari megoldásunkat!

Töltse le bemutató tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva

Tájékoztató letöltése

Cím: 1133 Budapest, Váci út 76. Capital Square Irodaház V. torony, 7. emelet